Wednesday 16 September 2015

Τα ζώα του Γέροντα, συγγραφέας Πολυξένη Χουρίδου, εικονογράφηση Εύα Τζαγκαράκη.

Μια ευχάριστη αφήγηση για τη ζωή ενός συμπαθητικού μοναχικού Γέροντα και της Ρίνας καρδερίνας, της Λίνας ελαφίνας, του Λάκη λυκάκι και του Ράκη σκιουράκι. Τα τέσσερα ζώα που βρήκε στο δάσος ο γέροντας, τα φρόντισε με πολλή αγάπη και έγιναν οι καλύτεροι σύντροφοί του. Ζήσανε μαζί αρμονικά για πολλά χρόνια μέσα στο πανέμορφο δάσος. Ο γέροντας είχε βρει πια τη γαλήνη, που έψαχνε τόσο καιρό. Το αθώο και γλυκό βλέμμα των φίλων του ζέσταινε και ηρεμούσε την πονεμένη του ψυχή.

Η νέα φιλοζωική παιδική ιστορία της Πολυξένης Χουρίδου, «Τα ζώα του Γέροντα» κέρδισε το πρώτο βραβείο παιδικού αφηγήματος στο τρίτο Διεθνές Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ζωοφιλίας το 2013. Είναι μια γοητευτική ιστορία γύρω από την απώλεια, τη μοναξιά και τη συντροφικότητα. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν δραστηριότητες για τα παιδιά και ενδιαφέρουσα βιβλιογραφία για εκπαιδευτικούς και γονείς.

 http://fylatos.com

Σελίδα του βιβλίου στο κοινωνικό δίκτυο:
https://www.facebook.com



Είχα την χαρά να εικονογραφήσω αυτό το βιβλίο και αυτό που με ενέπνευσε να δημιουργήσω τα έργα γι΄ αυτό το παραμύθι ήταν η εικόνα του συμπαθητικού και ταπεινού γέροντα περιτρυγυρισμένου από τα χαριτωμένα ζωάκια της συντροφιάς του. Το μήνυμα που μεταφέρει αυτή η ιστορία είναι συγκινητικό και ενδιαφέρον καθώς παρουσιάζει την αγάπη και την φιλία που δένει έναν μοναχικό άνθρωπο με τους φίλους του τα ζώα. Αυτή ήταν και η ώθηση για να εικονογραφήσω και να φανταστώ τα τοπία και τους χαρακτήρες και να τους αποδώσω με έντονα και χαρούμενα χρώματα ακουαρέλλας και κολάζ, χρησιμοποιώντας μικτή τεχνική στα έργα μου.
Ευχαριστώ πολύ την κα Χουρίδου για την εξαιρετική συνεργασία και της εύχομαι καλές εμπνεύσεις!
Εύα Τζαγκαράκη



Φωτογραφία από την παρουσίαση του βιβλίου "Τα ζώα του γέροντα" στο cafe CloudNine, με την Πολυξένη Χουρίδου, Κέλλυ Μανούσου και Εύα Τζαγκαράκη στις 26 Μαΐου 2015.

Τα ζώα είναι οι καλύτεροι μας φίλοι και ο Γέροντας το ξέρει! Animals are our best friends and Elder knows!

2 comments:

Σμαραγδάκι- Ρούλα said...

Πολύ ομορφο το θεμα του παραμυθιού οπως και η εικονογραφιση σου Ευα.. ειναι ευέσθητοι εκεινοι που ασχολούνται με το παραμυθι.. τα παιδια εναι το καλύτερο αναγνωστικο κοινο αν και δεν διαβαζουν τα ιδια ομως τα παραμυθια ειναι αυτα που πολλες φορες δοσμενα σωστα.. διαμορφώνουν τους χαρακτηρες τους.. δυστηχώςστην εποχή αυτη λιγες ειναι η μαμαδες που θα κατσουν να διαβασουν ενα παραμυθι στο παιδι...τυχερα οσα το απολαυμβάνουν ... πολλες και ομορφες ζωγραφικες εμνευσεις να έχεις. καλως σε βρηκα... φιλακιααα!

Anonymous said...

Αγαπητή Ρούλα, εύχομαι να έχουμε όλο τον χρόνο για να δείχνουμε την αγάπη μας στα παιδιά όλου του κόσμου και να χαιρόμαστε τα παραμύθια μαζί με αυτά! Άλλωστε αυτά μας μεγάλωσαν και πάντα θα μαθαίνουμε μέσα από αυτά για την καλοσύνη, την ευαισθησία, την τρυφερότητα και την αγάπη!Όλα τα παιδιά αξίζουν τα πάντα! Να είσαι πάντα καλά, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Καλή συνέχεια!